Kimchi och Kombucha:

Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna

Banbrytande fakta om tarmfloran och psykisk ohälsa

Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.

Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den påverkar din hjärna och psykiska hälsa. 

Soki ger också tips på hur mat kan stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa. Och för att kickstarta din hjärna avslöjar hon sina bästa recept på kimchi och kombucha, alla fullproppade med goda bakterier.

”Jag har läst 10-15 böcker om tarmen, både av läkare och icke-läkare. Din är den bästa!”

Eva Leander-Fryk, Specialist i allmänmedicin och geriatrik

”Soki Chois bok “Kimchi och Kombucha” är en mycket faktaspäckad bok med en imponerande litteraturlista för varje kapitel. Sammanfattningsvis är denna bok mycket läsvärd för ”nördar” gällande livsmedel, medicin, mikrobiologi, samt för veterinärmedicin.”

Torkel Wadström, Professor emeritus i medicinsk mikrobiologi

"På ett lekfullt och lättbegripligt sätt gör Soki ny spjutspetsforskning begriplig för såväl mig som läkare som för lekmän. Sokis passion för folkhälsan lyser också genom hela boken. Rekommenderas varmt."

Cecilia Tibell, Leg. läkare, Invärtesmedicin, Endokrinologi, Funktionsmedicin

 

Kimchi och kombucha med Soki Choi på ljudbok.jpg

Kimchi och Kombucha:
Ladda ner boken och lyssna när du vill

Nu finns min bok även som ljudbok (inläst av Philomène Grandin), som du enkelt kan ladda ner och börja lyssna på medan du pendlar till jobbet, springer din löprunda eller diskar och städar. För att guida dig genom boken, så har jag tagit fram en innehållsförteckning med tidsangivelser som du kan se via knappen “Innehållsförteckning” nedan.

Välkommen in i bakteriernas vidunderliga värld! Äventyret börjar nu...

ADLIBRIS

BOKUS PLAY

BOOKBEAT

NEXTORY

STORYTEL

För att navigera dig i den nya bakteriella världen har jag sammanställt de mest beforskade baggarna i en topp-tio-lista, som har visat sig vara effektiva mot psykisk ohälsa etc. Se den som en bakteriell kunskapskarta som hela tiden byggs ut, men som redan nu kan guida dig till en friskare tarmflora och hjärna.

Denna bakterieguide utgör riktad bonusmaterial till dig som har köpt ljudboken, men kan givetvis läsas av alla som är intresserade av att fördjupa sin kunskap.