Idag är första utgivningsdagen för boken och jag är så...

Boken_Kolmården.jpg

...glad och tacksam för den fantastiskt fina respons den har fått. Vaknade upp imorse av att min förläggare på Bonnier smsade att den ligger på 1:a plats på AdLibris - och fick gnugga mig ett par gånger i ögonen, för att se att jag hade läst rätt. Jag gick in på AdLibris och det stämde. Sedan fick jag meddelande om att jag även toppade Bokus lista - i alla kategorier. Märkligt! Speciellt med tanke på att boken kom ut idag. Förstod sen att det gick att förbeställa boken.

För nästan exakt 1 år sedan - den 1 september 2017 - så började jag skriva på denna min första bok. Hur det gick till kan jag berätta mer om sen. MEN jag kan intyga dig om att jag har ägnat dygnets alla timmar i nästan 1 år för att få ihop boken, inklusive kvällar och helger. Så ja, jag har lagt ner blod, svett och tårar och känner innerligt att jag inte hade kunnat göra mer. Jag var och är nöjd med min insats och har inte heller haft en förväntan om att den ska gå bra "in real life". 

Tvärtom, så var det sista jag sa igår kväll, när jag pratade i telefon med en killkompis följande: "Du, om nu boken inte säljer något, lovar du att du kan hjälpa mig att fixa ett jobb - vad som helst." Jag såg verkligen arbetslöshetens mörka avgrund i ögat igår kväll - spelar ingen roll att jag har gått Handelshögskolan, doktorerat på KI och forskat vid Harvard etc. Självklart finns det ingen garanti för att jag - som med många nyblivna författare - ska kunna leva på mitt skrivande. Men drömmen får leva kvar ett tag till. Att få skriva böcker som bidrar till en bättre mental hälsa (och därmed en bättre värld) är nämligen det mest stimulerande jag har gjort. God natt! 

 

 

Soki Choi